zaterdag 21 april 2012

Plastic tasjes

Vandaag zag ik dit filmpje:

en dat inspireerde me om mijn voorraad plastic tasjes op te ruimen. Ik heb ze uit de meterkast gehaald (de houder ervoor liep over) en ben gaan vouwen:
De houder zit nog maar halfvol nu.en deze tasjes en kassabonnen werden weggedaan
wegens te klein, vies of overbodig.
Verder is er de laatste dagen heel veel opgeruimd, helaas heb ik vergeten daar foto's van te maken. Ook ben ik begonnen met wat makkelijke moestuinbakken, wat de remedie blijkt tegen de voorjaarsblues.

9 opmerkingen:

 1. wauw, hoe simpel kan het zijn... ga ik ook doen! fijne zondag, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk!! Die kende ik nog niet. Ik vouw al jaren mijn plasticzakken: Goed de lucht eruitstrijken (anders wordt het niks), en dan vouwen. Maar om er driehoekjes van te maken, en de uiteinden er in te stoppen. Geniaal. Dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze inderdaad ook allemaal opgevouwen, in vierkante pakketjes, die toch wel uit elkaar vallen. Ik gebruik ze altijd als prullenbakzakje, zo worden ze toch nog een keer gebruikt. En er komt vrijwel niets nieuws bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik moet geloof ik mijn tas met tasjes ook weer eens aanpakken... Shoppen is iets waar ik en onze meiden ook niet vies van zijn, vandaar ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ...inmiddels ben hier met de meiden aan de slag gegaan, en zijn hier ook alle zakjes in driehoeken gevouwen. Normaal breng ik de overtollige zakken naar de kringloopwinkel (ze zijn er telkens errug blij mee). Maar nu spaar ik ze even voor Koninginnedag - er gaat hier iemand "staan" en dan is het heel handig om zakjes te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een goede tip. Hier zijn inmiddels ook zoveel plastic tassen verzameld dat het overal ligt. Leuk klusje om samen met de kids te doen in de vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb n paar gevouwen, wat handig! Bedankt voor het plaatsen van deze tip! Waar woon je in in Noord-Oost Groningen, Delfzijl, Appingedam of zo? Ik woon in Winschoten. Moi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vouw ze ook al een tijdje zo, maar sinds de gratis plastic tasjes verboden zijn, krijg ik nog maar weinig plastic tasjes erbij, terwijl de tasjes die ik al had blijven liggen. Ik heb altijd een tas of tasje bij me. Bigshopper of opvouwbaar.... :)
  Hoe vergaat het jouw? :)

  BeantwoordenVerwijderen