zondag 8 januari 2012

3 planken verslag

We zaten ca 10 km van het probleemgebied af en gelukkig heeft iedereen daar droge voeten kunnen houden. Maar de foto's van de opruimbeurt vrijdag hebben jullie nog tegoed.

Het gaat hier om de 2 onderste planken links en de onderste rechts. Rechts bevat in hoofdzaak broodbeleg en links van alles aan bindmiddelen e.d.

 Ook had ik al een paar maanden de bussen die mijn (overleden) moeder in gebruik had in haar keuken staan en wil ik heel graag zelf gaan gebruiken, gewoon omdat dat goed voelt.
 Ik heb de spullen eruit gehaald, de planken schoongemaakt en iets anders teruggezet. In sommige gevallen heb ik de inhoud van de bussen van mijn moeder en mijzelf gecombineerd. Verder heb ik kritisch gekeken naar wat ik terugzette. Zo zijn de 5 busjes honing wel teruggegaan in de kast, maar hebben andere dingen moeten wijken. Linksboven staat mijn voorraad thee (op de presenteerdoos na die op tafel staat) Achter de doorzichtige theedoos staan nog 5 pakjes thee die nog dicht zitten. Daarnaast staat een bakje met gedroogde gist.  Rechtsonder staan nu alleen het broodbeleg en ontbijtproducten (Havermout en Brinta).
Linksonder staat het nog wel 2 rijen dik, maar het is veel overzichtelijker geworden voor mij. Vooraan staat nog een pakje met theestaafjes en als dat op is vervang ik die niet, dus dat levert dan weer ruimte op.
En dit is wat wegging. De kaneelthee gaat met mijn man mee, zodat hij op zijn werk deze thee kan zetten. Het zout (ik heb erg veel zout in voorraad) gaat in de emmer met strooizout. Het paneermeel (2 pakjes) is leeggemaakt in de paneermeelbus. de Andalusiathee zit in de theedoos. De oudste sausbinders zijn weg. Ik heb één pakje allesbinder gehouden en maizena en aardappelmeel, naast de bloem die ik ook altijd in voorraad heb. De jam had een schimmeltje bij zich en het mosterdpoeder gebruik ik zo weinig dat het ook al flink over datum was en nu haast geen geur meer had. De eenkopssoep heb ik opgemaakt, toen ik klaar was. De lege verpakkingen liggen bij het oudpapier en de rest in de kliko.

Vandaag zijn we naar ikea geweest, waar ik ladenverdelers heb gekocht (waar ik al een bestemming voor heb).

4 opmerkingen:

 1. Bij een diep vak zie je het verschil inderdaad niet zo snel, maar er ging toch het een en ander weg. En hebben ze bij Ikea ook ladenverdelers? Hm, moet ik daar ook eens gaan kijken. Ik heb ze van de blokker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via via kwam ik hier op je blog en zie dat we meedestrijders zijn in de strijd tegen de rommel in huis.
  Ik ga je volgen.
  Mijn blog is te vinden op http://ruthhoosemans.punt.nl/?home=1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb keukenlades waar ladenverdelers van Ikea in zitten en ik vind ze superhandig!

  je planken zien er weer netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan hoor, moet toch een heel voldaan gevoel geven dat er weer een kastje gedaan is!

  BeantwoordenVerwijderen